Szárazépítészet, gipszkarton

A szárazépítészet, gipszkarton szerelés egyszerű, gyors és költséghatékony.

Válaszfal

Gipszkarton válaszfalak építésével a belső teret különálló helyiségekre oszthatjuk. Nyílászárók elhelyezhetők bele, megfelelő szigetelés, profilváz és rétegrend kiválasztásával szinte bármilyen hő –és hangszigetelési, tűz védelmi követelményeknek képes megfelelni.
Könnyen lehet elektromos vezetékeket és egyéb szerelvényeket elhelyezni benne, terhelhető (polcok, képek), mint a hagyományos vakolat.
Természetesen nem csak válaszfalat lehet építeni gipszkartonból, előtétfal, mennyezet, tetőtérbeépítés, dekorációs elemek is készülhetnek ezzel a technologiával.

Előtétfal

Mint nevéből is adódik előtétfalat a már meglévő fal elé építjük, elsősorban a már létező fal egyenetlenségeinek elrejtése céljából. Szempont lehet még a vezetékek, szerelvények eltüntetése is.
Előtétfal építése előtt is fontos meghatározni az építés célját és ennek megfelelően választani ki a felhasznált anyagokat (profil, GK lap, szigetelés).

Ragasztás

Kisebb egyenetlenségek és a meglévő fal állapotának függvényében szóba jöhet a gipszkarton lapok ragasztása is. Ezt megfelelő előkészités után (pld.: a málló vakolat eltávolítása, alapozás) gipszpogácsás rendszerben végezzük.

Mennyezetek

Szárazépitészet alkalmazásával mennyezetek is gyorsan, kevés hulladékkal megvalósíthatóak. Rejtett világítással, dekorációs elemekkel elképzeléseink szerint alakithatjuk ki belső tereinket. A gipszkarton környezetbarát, nem éghető, ezért idális anyaga a tetőtérbeépítéseknek is. Tetőtérbeépítéseknél és ahol tűzgátlási követelményeknek kell megfelelni, ott tűzgátló gipszkarton lapokat használunk.